Garage Conversion

This unique garage had a monopitch roof and was wide when compared to the dimensions of a modern single garage.  It was also surprisingly long in depth. Therefore the client wanted to utilise the space better and incorporate it into the property as a Living room.

 

The client wanted the space to be light and airy.  Therefore, to improve natural lighting in the new room bricks have been removed, from right hand wall, to create an opening for a new window. An opening was also  created in the wall directly opposite to accommodate a set of fully glazed french doors. 

 

Where there had once been a roller shutter door for vehicular entry and egress we built a 1.4 m high wall to allow for a full length window as well as a pair of top hung openers.


The new room was finished in white for a minimal yet modern ambience.